A tûlevelû fafajok közül a vörösfenyõ az, amely a legkitartóbban harcol az idõ múlásával, a legjobban áll helyt vizes környezetben és ellenáll a nap káros UV sugárzásának. Szerkezetébõl adódóan strukturálisan rendkívül erõs, akár stéget vagy medence létrát is építhetünk belõle. Szibériai vörösfenyõbõl gyártott, német importból származó mikrobordázott teraszburkoló anyagot vásárolhat nálunk, amely a fent említett tulajdonságainak köszönhetõen rendkívül jól fog funkcionálni a szabadtéri felhasználás során.

A Bangkirai fafajta származása Dél-Kelet Ázsia, ezen belül Indonéziában és Malajziában honos. Élõhelye ennek megfelelõen a trópusi égöv meglehetõsen párás, nedves és forró környezete, szívóssága ebbõl ered.

Ez egy meglehetõsen kemény, tartós faanyag, amely nagyon ellenálló a különbözõ kártevõk, így a gomba, vagy rovartámadásokkal szemben is. Emellett az idõjárás viszontagságait is meglepõen jól viseli, amit érthetünk is,ha a bangkirai trópusi származási helyére gondolunk. Rugalmassága, csomómentessége és keménysége miatt igen kopásálló és akár évtizedekig is épen marad.